Leren door (gewoon) te doen

Deel van onze visie

De Techniekschool gelooft in de workshopstructuur. Dat houdt in dat je met het uitvoeren van verschillende opdrachten de achterliggende theorie onder de knie krijgt. Dat klinkt heel logisch en simpel, maar dat is het niet. De Techniekschool heeft een team lesstofontwikkelaars die werken aan praktische leermethoden, praktijkopdrachten en practica. Uit deze ontwikkeling zijn onze unieke T Gear practica ontstaan, die zowel door scholen als bedrijven worden gebruikt. Leren door te doen, is een belangrijk onderdeel van onze visie op leren.

Passend bij de doelgroep

De Techniekschool richt zich op de makers en de doeners. Deze doelroep zijn over het algemeen geen lezers of luisteraars. Wij merken dat een lang theoretisch college bij deze doelgroep niet werkt. Een korte uitleg en dan zelf ondervinden of uitvinden werkt veel beter. Bovendien merken we dat cursisten door de praktijklessen beter het nut van de nieuwe kennis begrijpen en daardoor beter gemotiveerd zijn te leren. Een win-win dus!

"We hebben nu een kortere reparatietijd. Omdat een monteur nu zelf mechanisch en elektrotechnisch bekwaam is, hoeft hij geen collega op te bellen die ergens anders druk is. Die collega kan zijn eigen werk blijven doen, dus beide storingen zijn op dat moment sneller opgelost."

Stefan Gelissen, Maintenance Manager Nedal Aluminium B.V.

Vraag een gratis maatwerk adviesgesprek aan

Benut de kracht van maatwerk voor jouw team. Ontdek hoe onze op maat gemaakte cursussen jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen. Vraag nu jouw gratis maatwerk adviesgesprek aan en laat ons samenwerken aan de toekomst van jouw succes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.