Sleutel tot succes

Starten in de techniek

Werkgevers in de technische sectoren kampen structureel met een enorm personeelstekort. Het opleiden van eigen personeel, zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is één van de manieren om daar wat aan te doen. De Sleutel tot Succes is een speciale opleiding van De Techniekschool voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In opdracht van werkgevers, werkgeversorganisaties, gemeenten, UWV en andere belanghebbenden leidt De Techniekschool werkzoekenden zonder startkwalificatie, statushouders en bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering op tot (assemblage-)monteur.

De duur van de opleiding is afhankelijk van het vakkenpakket en de doelgroep. Over het algemeen is het 8 tot 12 weken 4 dagen per week. Er zijn zowel voor de deelnemers als voor de betrokken werkgevers geen kosten verbonden aan de Sleutel tot Succes.

De opleiding

Vakken

De opleiding bestaat uit technische vakken, zoals: gereedschapsleer, tekeninglezen, elektrotechniek en elektronica. Eventueel aangevuld met pneumatiek en hydrauliek.

Gedrag en werknemersvaardigheden

Het succes van de Sleutel is vooral te danken aan de begeleiding van de deelnemers. De deelnemers worden aangenomen op hun kennis en vaardigheden, maar ze mogen blijven door hun gedrag en werknemersvaardigheden. Daarom besteed De Techniekschool veel aandacht aan coaching, afgestemd op de specifieke behoeften van deelnemers. Om de deelnemers te activeren wordt er elke dag begonnen met sport.

Vakken

Gedrag en werknemersvaardigheden

De Werkunie

Een andere grote bijdrage aan het succes van de Sleutel is de begeleiding die technisch uitzendbureau De Werkunie biedt. Voorafgaand aan het traject zoekt De Werkunie werkgevers en inventariseert daar de behoefte. Vervolgens voeren ze gesprekken met de door de diverse organisaties aangeboden kandidaten. De Werkunie brengt gedurende het traject werkgevers en werknemers bij elkaar. Daar waar geen match is, zoekt De Werkunie verder. De kandidaten treden in dienst bij De Werkunie en blijven de kandidaten begeleiden tot ze uiteindelijk een vaste baan hebben.

We helpen je graag op weg!

Ben je geïnteresseerd in deelname aan een traject of zoek je technisch personeel? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Ontdek hoe ‘De Sleutel tot Succes’ niet alleen levens verandert, maar ook bedrijven voorziet van gemotiveerd en goed opgeleid technisch personeel.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.