Missie & visie

Onze missie

Het is onze missie om (aankomende) technici nieuwe vaardigheden bij te brengen zodat ze mee kunnen groeien met technische ontwikkelingen in hun vakgebied of bedrijf. We doen dit door een aanbod van eerlijke, degelijke en praktische cursussen en trainingen te bieden. We zijn een sociaal en betrokken bedrijf dat gelooft in het ontwikkelen van talent.

Onze visie

We hebben bij De Techniekschool een duidelijke eigen visie op leren. Een visie ontstaan uit onze kernwaarden: praktisch, betrokken, sociaal, degelijk en leuk.

De Techniekschool geeft les over de techniek van nu met de degelijkheid van vroeger. De Techniekschool staat voor praktisch want we weten dat je sneller leert door te doen. De Techniekschool is betrokken want we luisteren naar opdrachtgevers en cursisten. De Techniekschool is sociaal want we geloven dat je met de juiste begeleiding het beste in mensen naar boven kan halen. De Techniekschool is toegankelijk voor de iedereen. Het leren van nieuwe vaardigheden of het verbeteren van je skills gaat veel beter als je plezier hebt in wat je doet. We willen de cursisten overtuigen dat leren leuk is.

Leren door (gewoon) te doen

De Techniekschool gelooft in de workshopstructuur. Dat houdt in dat je met het uitvoeren van verschillende opdrachten de achterliggende theorie onder de knie krijgt. Dat klinkt heel logisch en simpel, maar dat is het niet. De Techniekschool heeft een team lesstofontwikkelaars die werken aan praktische leermethoden, praktijkopdrachten en practica. Uit deze ontwikkeling zijn onze unieke T Gear practica ontstaan, die zowel door scholen als bedrijven worden gebruikt.

Degelijke lessen

De Techniekschool geeft cursussen waarin de essentie centraal staat. Wij geloven dat je pas echt succesvol met iets aan de slag kan als je de essentie begrijpt. Daarom zijn bij ons de practica zo belangrijk. Dan ervaar je pas wat er echt gebeurt.

Betrokken en sociaal

Dat roepen natuurlijk alle opleiders, maar wij zijn het echt. Wij geloven in vakmensen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen kan leren en we bieden daarvoor graag een veilige, prettige plek.  Wij organiseren regelmatig opleidingen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, gedeeltelijk voor eigen rekening. We bieden cursussen aan om elkaar op de werkvloer beter te begrijpen, ook als je opgegroeid bent in een heel andere cultuur. We helpen bedrijven met het onboarden van nieuwe medewerkers door deze medewerkers vooraf te leren over de processen en gebruiken binnen het bedrijf, maar ook door ze basisvaardigheden bij te brengen. Met leer-werktrajecten vergroten we de loyaliteit, betrokkenheid en productiviteit van medewerkers.

Elke cursus een feestje

We vinden het fijn als cursisten zich snel op hun gemak voelen en dat ze de eerste les al ontdekken dat leren best leuk is. Een goede sfeer en een betrokken docent zijn hiervoor heel belangrijk.

Referentiecases

 • Maatwerk Elektrotechniek voor Machines en Apparaten

  "Mijn monteurs zijn nu voldoende geschoold om ook elektrotechnische storingen op te lossen, ze werken beter samen en ze hebben minder vaak storingsdienst. Iedereen is blij!"

  Stefan Gelissen, Maintenance Manager · Nedal Aluminium B.V.
 • Algemene storings- en onderhoudstechniek

  "We zijn heel tevreden en voor de mensen die weinig wisten van storings- en onderhoudstechniek, heeft het echt verschil gemaakt."

  Joyce Schot, productiemanager Geomil Equipment
 • Maatwerk tekeninglezen incl. rekenen en lassymbolen

  "Na deze cursus weten mijn mensen nu toch beter hoe het zit en dat zie je in hun werk terug. Ze hebben ook veel minder hulp nodig."

  Taieb Boussadkate, productiemanager Terberg Machines